Regisztráció |
Milyen téma foglalkoztat?

Gyakran ismételt kérdések

1.Mit tudsz igénybe venni regisztráció nélkül?

Regisztráció nélkül lehetőséged van oldalunkon érdekes témák között böngészni, kapcsolatba lépni velünk telefonon, skype-on és chat felületen.

 

2.Mit tudsz igénybe venni regisztrációval?

Regisztráció után az oldalunkon bejelentkezve lehetőség van a fentieken kívül levelezni tanácsadóinkkal, illetve a korábbi levelezéseidet is vissza tudod nézni.

 

3.Mennyi idő után kapok választ megkeresésemre?

Leveledre 2 munkanapon belül kapsz választ. Továbbá választhatod a chat opciót is, ezen a felületen munkanapokon hétfőtől-csütörtökig 13-15 óra között, pénteken 9-11-ig állunk rendelkezésedre. Illetve telefonon és Skype-on is elérhetsz minket, hétköznap 12-14 óra között.

 

4.Hogyan tudsz bejelentkezni?

Ahhoz, hogy kapcsolatba lépj velünk, regisztrálnod kell egy általad választott e-mail címmel, kattints a „Regisztráció” fülre, ahol be kell írnod pár adatod. Ezután tudsz bejelentkezni a FOLT rendszerébe a „Bejelentkezés” fülre kattintva. Ugye, nem is bonyolult?

 

5.Hogyan léphetsz velünk kapcsolatba?

Ha sikerült bejelentkezned, már tudsz is nekünk üzenetet küldeni, melyre 2 munkanapon belül kapsz választ.

Regisztráció nélkül telefonon, skype-on és chat felületen, valamint regisztrációval emailben, ahol lehetőséged nyílik a beszélgetésünket visszaolvasnod.

 

6.Miben tudunk segíteni?

Olyan fiatalok, illetve szüleik, tanáraik, segítőik leveleit várjuk, akik életvezetési, lelki problémáikkal kapcsolatban szeretnének kérdéseikre választ és támogatást kapni. Az online tanácsadás alkalmas rá, hogy megfogalmazd, kimondd a mindennapi életedben megjelenő nehézségeidet (lelki, iskolai, párkapcsolati, családi, egészségügyi), kérdéseidet. A tanácsadás során visszajelzéseket kaphatsz a leírtakról, egy megértő szakembertől.

 

7.Mi az, amiben nem tudunk segíteni?

Online tanácsadásunk nem alkalmas arra, hogy vészhelyzet, krízis esetén elég segítséget nyújtson. Lelki Elsősegély Telefonszolgálat– 116-123

 

8.Lehet-e hozzánk fordulni krízishelyzetben?

Ez a tanácsadási forma sajnos nem alkalmas arra, hogy krízishelyzetben azonnal segítséget tudjunk neked nyújtani. Ha ilyen vészhelyzetben vagy, kérünk, hívd az éjjel-nappal elérhető Lelki Elsősegély telefonszámot 116-123.

 

9.Ki fog válaszolni a leveledre?

Tanácsadói csapatunk olyan fiatal szakemberekből áll, akik sokrétű problémamegoldó képességekkel vannak felvértezve, legyen szó szenvedélybetegségről, pszichiátriai betegségről, iskolai vagy családi gondokról, párkapcsolati zűrökről, vagy bármilyen olyan válságról, ami úgy érzed, megterhel téged.

 

10.Meddig tart a tanácsadás?

Ezt nehéz megmondani. Igyekszünk minél hamarabb megoldást találni a problémádra, illetve azon dolgozunk, hogy ha szükséges elirányítsunk egy hozzád és a lakóhelyedhez közeli szakemberhez, akivel személyesen is tudsz beszélni a problémáidról.

 

11.Biztosan ingyenes a tanácsadás?

Igen, tanácsadásunk teljes mértékben ingyenes.